Werk aan mooie kerk

Deze zomer is de kerk in Ritthem door veel mensen van binnen en buiten bekeken. Mensen uit de omgeving maar ook toeristen komen een kijkje nemen. Regelmatig hoor je dan, wat ziet deze kerk er mooi uit. Wij hebben inderdaad een mooi gebouw waar we best een beetje trots op mogen zijn. Samen met u als gemeenteleden zullen wij als kerkenraad proberen het gebouw in goede staat te houden.

Dit voorjaar is de dakgoot aan de zuidkant van de kerk van een nieuwe verflaag voorzien. Ook zijn enkele ramen van de oude consistorie geschilderd. Het geheel ziet er weer netjes uit. Verrassend was de staat van de dakgoten van de “nieuwe” consistorie. Ook die dakgoten zijn geschilderd maar toen kwamen wij helaas tot de ontdekking dat er lekkage was. Het zink was op veel plaatsen gescheurd en al meerdere keren provisorisch hersteld. Nogmaals oplappen was geen optie en is besloten om het zink in de houtengoten geheel te vernieuwen. Dit is inmiddels uitgevoerd en we hopen er weer jaren tegen te kunnen.

Het gebouw blijft onderhoud vragen en wij kunnen dit alleen met (financiële) hulp van de gemeente. Ieder die hieraan bijdraagt willen wij dan ook hartelijk bedanken.

Namens de kerkrentmeesters,

Peter Osté

Reacties plaatsen is niet mogelijk.