Vrijheid en gelijkheid

De kerk van Nieuwland was gevuld op deze zondag. De reden was er van vreugde. Op zondag 3 juli 2022 deden zes jonge leden van onze gemeente tegelijkertijd belijdenis van het geloof. Het was een afsluiting van een traject dat deze mensen in wisselende samenstelling over meerdere jaren hebben gevolgd. Eerst nog met de vorige predikant Elly en Christiaan, daarna mocht ik het overnemen en de groep verder begeleiden.

Er waren indrukwekkende getuigenissen te horen in het eerste gedeelte van de dienst. Zes keer werd op verschillende manier uitgelegd wat geloven en geloof betekent voor iemand. Voor mij was het duidelijk de samenvatting van de gesprekken die met elkaar zijn gevoerd: Onze God kijkt om naar iedereen met dezelfde liefde. En onze God geeft een gevoel van vrijheid, en niet van beklemming.

Ook in de verkondiging werden deze thema’s benoemd. Want de preek ging over de brief van Paulus aan de Galaten. In al zijn duidelijkheid waarmee hij schrijft en in al zijn felheid waarmee de taal van Paulus vaak toch belerend en autoritair overkomt op ons is Paulus toch in één zaak duidelijk: Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je achtergrond is. Als je de naam van Jezus Christus belijdt en in God gelooft dan deel je in zijn liefde.

Namens de kerkenraad en de hele gemeenten van Nieuwland en Ritthem wens ik jullie – Lucas, Bodhi, Dewian, Liam, Sarah en Kiara – van harte Gods zegen toe en feliciteer jullie met jullie belijdenis.

Ds. Pascal Handschin

Reacties plaatsen is niet mogelijk.