Vorming

Geloven en belijden


Bent u, ben jij als baby gedoopt? Of ben je als baby niet gedoopt en lieten je ouders je zegenen en spraken ze het verlangen uit dat jij later tot de geloofskeuze zou komen om je te laten dopen?

Al in de vroege christelijke gemeente kregen kinderen, jongeren en volwassenen geloofsonderwijs. Na doop en belijdenis van het geloof mocht men deelnemen aan het Heilig Avondmaal en als belijdend lid nam men bewust zijn of haar plaats in de gemeente.  De kerk heeft ook vandaag belijdende leden nodig. Mensen die als lid van het lichaam van Christus verantwoordelijkheid willen dragen in kerk en samenleving.

Wat is ‘belijdenis doen’? Eigenlijk niets meer en niets minder dan ‘ja’ zeggen tegen God en Zijn gemeente. Het is dankbaar aanvaarden wat Christus voor ons deed. Hij gaf Zijn leven om ons met God te verzoenen, zodat we leven mogen als kinderen van God. Als we het geloof belijden zeggen we ook dat we een verantwoordelijkheid willen dragen in de gemeente van Christus. De gemeente waarin we van en met elkaar leren en waarin we samen leren onze Heer te volgen. Dat is geen lijdelijk volgen maar een actief en bewust volgen. Het brengt keuzes mee vanuit de vrijheid van het geloof in Christus.

Als je nog geen belijdenis hebt gedaan, zou je dan die stap niet willen zetten?

Als je erover nadenkt ga er dan eens over praten en neem contact op met

 

HOT ITEMS

 Met 25+ers  komen we zo’n 5 a 6 keer per jaar op zondagavond bij elkaar. Omdat dit nou eenmaal gezellig is en ook praktisch komen we bij elkaar in de wisselende huiskamers. Het doel is: elkaar vinden in het gesprek over het geloof.

Met elkaar in gesprek rond onderwerpen uit de bijbel. Onderwerpen die niet altijd gemakkelijk zijn, pittig zelfs. Echte “Hot Items”.

Vaak kunnen we concluderen dat we veel op elkaar lijken, samen geloven, dat we een druk leven hebben, samen bidden, het fijn is samen te praten over je baan of je gezin, praten over je geloof in God en over het feit  dat Hij boven en in ons leven is.

De eerste avond zal in oktober zijn. (19.30 tot 21.30 uur) Onze deur staat open om jullie een avondje (er-)uit te bieden. Want met Hot-Items willen we de drempel laag houden en jou de kans geven om samen te delen, om samen Kerk te zijn.

Voor meer info kun je terecht bij:

Christiaan en Eline van Mourik, Oude Rijksweg 14, 0118-602334  of  chriseline@zeelandnet.nl

Gemeente Groei-Groep

We gebruiken als hulp voor het geloofsgesprek het boekje “Dit is mijn lichaam” met als ondertitel: De kracht van samen geloven in een verbrokkelende samenleving.

We zijn begonnen met de vraag van Programma 1: “Wat is de kerk”? Paulus zegt in 1 Kor.12:27: “Welnu, u bent het lichaam van Christus en ieder van u maakt daar deel van uit” We zijn allemaal verschillend, maar vormen wel het ene lichaam van Christus! Ieder met zijn eigen gave en inbreng en we hebben elkaar nodig om het lichaam goed te laten functioneren. Ook wij allen in onze beide gemeentes!

Inmiddels is het een half jaar geleden, dat we in februari zijn begonnen met het eerste hoofdstuk en vanaf maart zijn we vanwege corona niet meer als GG-groep bij elkaar geweest. We kunnen jullie nu gelukkig weer uitnodigen om (op afstand) weer samen te komen in de kerk van Nieuwland op de 2e woensdag in de maand en wel op 14 oktober om 14.00 uur! Er is heel veel gebeurd in die tussentijd. Onze gedachten gaan uit naar een middag waarop we elkaar kunnen vertellen hoe we dit halve jaar doorgebracht hebben met ons “Wel en Wee”; want pijn en/of moeite, maar ook mooie momenten hebben we waarschijnlijk allemaal beleefd in deze vreemde tijd en in het kader van verbinding is het goed om dit met elkaar te delen!  Daar gebruiken we deze middag voor! Wellicht kijken we nog even terug op het eerste hoofdstuk van ons boekje: “Jullie zijn het lichaam van Christus” om de draad van het boekje weer op te vatten en hopen we daar de volgende keer, 11 nov. met hoofdstuk 2 verder te gaan: “De tafel is groot genoeg”!

Dus voor deze keer (nog) niet op de Korteweg, maar in de kerk van Nieuwland. Hartelijk welkom. We hopen een goede middag met elkaar te hebben. Een bijzondere groet van Nol en Margreet Tasma.