Storm

Van de predikant: storm

Het is nogal stormachtig geweest bij ons in de afgelopen weken. Ik bedoel hiermee net alleen de zware winterstormen die op twee weekenden achter elkaar over ons eiland heen zijn getrokken. Er is ook spreekwoordelijk storm uitgebroken in de relatie tussen de Rijksoverheid en de Provincie Zeeland over de onzalige gang van zaken rond de locatie van de nieuwe Marinierskazerne. Veel vertrouwen is weg, vertrouwen in de waarde van afspraken in het geheel. Zie dat eens te herstellen, los van gekibbel over compensatie en wat nog meer.

Een storm maakt geen onderscheid tussen wat hij wel of niet omver blaast. En een storm kan ook zeker niet even geweerd worden omdat het ons op dit moment even niet goed uitkomt. Ook dat geldt in dezelfde maat voor de figuurlijke stormen die ons leven op de kop kunnen zetten, als door ongeluk of ziekte ineens niets meer zo lijkt te zijn als het was. Omver geblazen, zie dat eens te herstellen.
Binnenkort begint opnieuw de veertigdagentijd. Een tijd van verstilling in aanloop naar Pasen. Voor velen is het een gelegenheid om te proberen alle stormen en alle drukte in het leven op pauze te zetten en tijd vrij te maken in het hoofd voor reflectie, maar zeker ook voor gebed.

En als een van vele gebeden zal ik misschien toch ook een dankgebed voorstellen:

 

God,
De stormen trekken over mij heen,
Wat niet vast is vliegt weg van mij.
Ik wil u danken. Als de wind weer gaat liggen help u mij alles wat is weggewaaid weer te vinden.
Vertrouwen, kracht, goede moed.|
Ik wil u danken dat u mij vasthoudt.
Wat misschien is gebroken zult u herstellen.
Alleen uit uw genade.
Amen

Ik wens u een gezegende veertigdagentijd.
Ds. Pascal Handschin

 

Reacties plaatsen is niet mogelijk.