Van de predikant

Even er tussenuit

Lieve gemeente,

De zomervakantie moet nog beginnen en zij is al aanleiding tot veel ergernis en teleurstelling. Veel vluchten zullen niet doorgaan door tekorten op Schiphol. Op het spoor is het ook geregeld chaos en het lijkt erop dat zo veel mensen in de coronaperiode een camper of caravan hebben gekocht dat de campings al vol zitten. Niet even gewoon de camper pakken en maar kijken waar je gaat staan dus…

En dat is jammer, want we hebben er zeker behoefte aan om even tussenuit te gaan. Soms lijkt het alsof er elke week een nationale crisis bijkomt op dit moment. En je hebt niet altijd het gevoel dat de bewindspersonen een duidelijk plan van aanpak hebben om de problemen op te lossen.

Er even tussenuit, als we de Evangelies lezen dan begrijpen we dat Jezus dat ook geregeld heeft gedaan. Even weg uit de drukte. De menigte achter je laten, soms zelfs de kring van je eigen volgelingen. Even alleen zijn om met God te praten en te vragen hoe het verder moet.

Het is zeker makkelijk om de overheid te verwijten dat er geen plannen zijn om tot oplossingen te komen voor de problemen die er zijn. Ik zou ze ook niet zo snel hebben. Even een vreemde gedachte: zou het niet iets zijn om er met zijn allen even tussenuit te gaan? Niet in letterlijke maar in figuurlijke zin. Even het leven op pauze zetten. Na twee gedwongen lockdowns een lockdown die zelfgekozen is.

En dat hoeft niet een lange tijd te duren. Maar even er tussenuit gaan en God vragen hoe het verder moet. Het is het proberen waard.

Ds. Pascal Handschin

Reacties plaatsen is niet mogelijk.