Vakantie!!

door Arjen Westeneng

Met z’n 10-en op vakantie; helemaal naar Luxemburg. Voor sommigen van ons een eerste vakantie met de caravan, en dan ook nog zover weg.

Een buitengewoon mooi plekje hebben we aan het riviertje de Our, op de grens met Duitsland. Rondom ‘bergen’ en de hele dag het geluid van het kabbelende water wat een enorme rust geeft. Wat is de natuur enorm mooi, en wat zijn er veel verschillende planten en bomen. Met de jongens maak ik een wandeling midden door de Our heen. Aan beide kanten staan de bomen aan de oevers, aan de voet van de heuvels. De schade aan de bast van de bomen en de soms opgestapelde takken laten zien dat het ook flink kan spoken in dit kleine riviertje. Woest gaat de stroom er dan doorheen.

Psalm 65 schrijft over de beek Gods vol water. Het is niet een mager beekje, nee, het is als een bruisende rivier en het water is helder als kristal. Het borrelt, het stroomt, als een bruisende rivier en het water is kristalhelder.

De Heilige Geest is als een rivier die uit Gods hart in ons hart stroomt. Hij verkwikt ons, verfrist ons en bouwt ons op… maar de rivier wil verder.

Heerlijk water, fris en helder stroomde onze tent voorbij, de vissen zagen we zwemmen, en hebben we gevangen.

Wat mooi om dan te ervaren dat dit beekje bijgedragen heeft om zo weer verder te kunnen in het leven van elke dag.

Ons uitzicht vanuit de voortent

 

Reacties plaatsen is niet mogelijk.