Toneelstuk WO II in kerk Nieuwland

Hierbij alvast een aankondiging voor het toneelstuk ‘De weg naar huis’ dat Theater voor Iedereen (TVI), op zaterdag 3 september tijdens het dorpsfeest speelt in de kerk van Nieuwland.

De voorstelling draait om het uit Moordrecht afkomstige gezin van  Wiggert en Alleta van den Heuvel. Zij vertrekken aan het begin van de Tweede Wereldoorlog naar Engeland. Wiggert sluit zich aan bij de Prinses Irenebrigade, die deel uitmaakte van het landingsleger dat ons land bevrijdt. Na de landing in  Normandië op 6 juni 1944  (D-day) komt hij uiteindelijk in Zeeland terecht. Hij is dan enige tijd gelegerd in de kerk van Nieuwland. Wiggert wordt bij terugkeer in Moordrecht op 31 mei 1945  gehuldigd.

De acteurs Piet Blonk en Jan-Tjeerd de Jong bezochten twee jaar geleden de kerk van Nieuwland. Van daaruit vertrokken ze per fiets naar Moordrecht, ter herdenking van de tocht die Wiggert van den Heuvel in 1945 maakte.

De voorstelling is op 4 mei jongstleden na de Dodenherdenking gespeeld in de kerk van Moordrecht. Het feit dat Wiggert van den Heuvel in Nieuwland verbleef en dan ook nog in de kerk was de aanleiding om de voorstelling ook hier te spelen.
Aanvang 15.00 uur. Duur: 30 minuten.

De cast van het stuk. Boven v.l.nr. Eva Ratz, Lisa van Vliet en Louanne de Jong (er onder) Piet Blonk, Anita Ratz, Jan-Tjeerd de Jong, Sabine, Finn en Evy.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.