Tim Bouwsma 25 jaar organist

Gemeente zingt organist toe

Tim Bouwsma is na de kerkdienst van zondag 29 juli 2018 in Ritthem in het zonnetje gezet. Dat gebeurde omdat hij een kwart eeuw lang actief is als kerkorganist. Ouderling Wim Staat sprak hem toe. Hij memoreerde dat Tim augustus 1993 voor het eerst optrad. Dat gebeurde op het orgel van de intussen voormalige Christelijke Gereformeerde Eben Haëzerkerk in Vlissingen. Daarna begon hij ook medewerking te verlenen aan de diensten in verpleeghuis Der Boede in Koudekerke.
Tim is vervolgens aangesteld in Ritthem, gevolgd  door het buurtdorp Nieuw- en Sint Joosland   Hij is ook een vaste waarde in de Gereformeerde kerk van Arnemuiden en Hervormde kerk De Levensbron in Goes.
Hieronder enkele fragmenten uit de toespraak:
,, Het komt voor dat Tim 4 diensten begeleidt op één zondag. Daar gaat dan veel studie aan vooraf, soms tot zaterdagavond laat. Dan kan het voorkomen dat hij op zondagavond  concludeert: ‘zo het weekeind is ook weer begonnen’.
,,Beste Tim, hartelijk dank voor de trouw die jij aan ons betoont. Door jouw spel moet je wel meezingen. Door jouw wijze van voorspelen en jouw manier van harmoniseren slaag je er zelfs in om liederen waarvan ik denk ‘oei, dat wordt moeilijk’ de gemeente op het juiste spoor te zetten.”
,,Jij bent een bescheiden mens. Je weet je afhankelijk van de Allerhoogste.  Aan Hem komt alle lof toe. Intussen brengen wij jou ook een huldeblijk uit dankbaarheid omdat jij als muzikant een instrument mag zijn in de eredienst. We zijn dankbaar dat je liederen zo speelt dat de inhoud nog meer betekenis krijgt  We hopen dat het God het geven zal dat je nog tot in lengte van vele jaren Zijn lof mag verkondigen door de orgelmuziek.”
Tim kreeg vervolgens bloemen en bonnen overhandigd door ouderling Kees Simons. De gemeente zong hem tot slot a capella Psalm 146 : 1 en 3 toe op de wijs van Johannes de Heer.
De organist speelde terwijl de kerkgangers het gebouw verlieten de bewerking van Jan Zwart van Psalm 72: Zijn naam moet eeuwig eer ontvangen.

De internetopname op de gebruikelijke manier is mislukt. De dienst is echter toch te beluisteren. Deze is op de site gezet met behulp van de opname via een cassette. Daardoor is de kwaliteit van de opname matig. Klik hier voor het beluisteren van de dienst.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.