Theetuin ’t Lokkertje feestelijk geopend

Neel Kodde hees als eerste

De zon scheen vrijdagmiddag 29 april uitbundig toen burgemeester Harald Bergmann Theetuin ’t Lokkertje opende aan de Zaagmolendijk in Nieuwland. De nieuwe attractie wordt gerund door Heleen Lokker, in onze gemeente wel bekend als leidster van kindernevendiensten.

De openingsceremonie was bedoeld voor omwonenden en dat heeft een reden. De burgemeester beklemtoonde in zijn toespraakje dat de tuin, waarmee Heleen sinds augustus vorig jaar al proefdraaide, snel is uitgegroeid tot een echte ontmoetingsplaats voor de buurt. Ook bij de opening was een
groot aantal omwonenden van Zaagmolendijk en Nieuwlandseweg aanwezig.

Tot de hoofdgasten behoorde ook Neel Kodde. Zij hees samen met de burgemeester de vlag in top Dat heeft een voorgeschiedenis. De schuur bij de theetuin was namelijk vroeger eigendom van de familie Kodde. Na het overlijden van Jo heeft Neel Kodde de schuur aan hen verkocht. Heleen en André hebbden met de familie Kodde altijd een goede band gehad.  

Na de opening was er een gezellig samenzijn met de aanwezigen. Nick van Raaij en Rob Maaskant speelden daarbij enkele keren vrolijke muziekjes. Makkelijk wanneer je zulke artiesten bijna naast je hebt wonen. Vanaf deze plaats veel succes toegewenst met deze attractie, die een prachtige aanwinst is voor het dorp.

Wim Staat
Openingstijden: woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.30 tot 16.30 uur

Reacties plaatsen is niet mogelijk.