Stadsklooster sluit

MIDDELBURG –  Het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg sluit per 31 december. Dat gebeurt omdat de exploitatie niet langer rond is te krijgen, zo bericht het bestuur van de instelling.  

,,Ondanks verkregen subsidies en giften kunnen we niet langer de hoge kosten opbrengen van huur en energie voor het historische Simpelhuyscomplex, bestaande uit de Engelse Kerk en het Simpelhuis”, adlus het bestuur. De toegezegd subsidiebedragen voor 2024 zijn onvoldoende. Het voortzetten van de acticviteiten zou tot grote schulden leiden en dat wil het bestuur niet.

De beslissing is teleurstellend voor de tientallen Vrienden die Stadsklooster Simpelhuys de afgelopen jaren steunden. Dat geldt ook voor de vele gasten, die de inloop van ‘koffie met een oortje’ intussen vonden. Het is ook teleurstellende voor de dertig vrijwilligers, die zich met hart en ziel verbonden voelden met dit sociale initiatief in het complev, waar “het sociale hart van Middelburg” klopt sinds de 15de eeuw.

De laatste activiteit in het Stadsklooster is de inloop op Eerste en Tweede Kerstdag. Daarvoor is iedereen die Kerstmis niet alleen wil vierenop 25 en 26 december welkom tussen 14.00 en 17.00 uur. Het Stadsklooster Simpelhuys is dan te bezoeken via de ingangaan de  Bodenplaatsachyer het stadhuisvan  Middelburg.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.