Senioren

Dominee Handschin opent de bijeenkomst

De Eben Haëzerkerk bood vrijdag 8 november 2019 onderdak aan de  najaarsbijeenkomst voor senioren uit Ritthem en Nieuwland. Vrijdag is de vaste oppasdag is van onze dominee Pascal Handschin, maar hij loste dit op door dochter Eva mee te nemen. Zodoende kon hij de hele bijeenkomst bijwonen en deze ook openen met gebed, een Bijbellezing over de genezing van de blinde Bartiméus en uitleg daarover.  Later voegde ook Thirza Handschin zich bij de bijeenkomst in de Nieuwlandse kerk.

Jos Broeke aan het woord

De hoofdrol van het samenzijn was weggelegd voor meteoroloog Jos Broeke uit Ritthem. Hij vertelde met vaart over wat er allemaal komt kijken bij het maken van een weersverwachting. Jos gaf tijdens zijn referaat ook ruiterlijk toe dat er grenzen zijn aan de weerkunde. Zo moeten we gevoeglijk aannemen dat de 14-daagse verwachtingen per dorp of stad op

Jos vertelt over de thermometerhut in Ritthem

Buitenradar veelal met een flinke korrel zout genomen dienen te worden.  Het werd een doorwrocht meteorologisch college, waarbij ook het onderwerp klimaatverandering aan de orde kwam.

We konden tijdens het warme buffet kiezen uit diverse soorten macaroni, allemaal smaakvol bereid. Eetlust neemt zeker niet af bij toenemende ouderdom, zo werd daarbij alras duidelijk.

Weerbericht op dicteersnelheid uit de barre winter van 1962/3

Na het eten zongen we nog enkele nummers, waaronder het volkslied van Zeeuws-Vlaanderen. Omdat ik dit als onbekend veronderstelde had ik vooraf aan Janny van Melle en Corry van Waarde gevraagd om via de microfoon als leadzangers te functioneren. In de praktijk bleek echter het zingen van dit overkantse lied geen enkel probleem op te leveren. We sloten af met het zingen van Ga met God en Hij zal met je zijn (Liedboek 416a) en dankgebed door de predikant.

Tussen de onderdelen door was er ook gelegenheid tot persoonlijke gesprekken en ontmoeting. Het was fijn dat er zoveel mensen op de bijeenkomst afkwamen. Dat is goed voor de saamhorigheid. Hartelijk dank aan de mensen die het hebben georganiseerd.

WPS

Reacties plaatsen is niet mogelijk.