‘s Zomers bijpraten

De zomervakantie is begonnen, ook de regio midden heeft nu vakantie gekregen.
Dat is te merken, zelfs in Ritthem. Lange tijd woonden we in een stille, een beetje vergeten hoek van Walcheren maar we zijn nu in het bezit van een paar vakantieverblijven en 2 campings. En dat is te merken!

Nu iedereen toch wat meer in eigen land en zelfs in de eigen buurt blijft, is het drukker dan ooit, er wordt heel veel gefietst en gewandeld. Zelf zijn we ook nog veel thuis, afgelopen week ben ik naar de pluktuin in Serooskerke gefietst en heb daar prachtige zonnebloemen en een veldboeket geplukt.’s Morgens zie je nog bijna niemand als je door de Sint- Laurense weidehoek fietst.Alleen maar vogels!

Vanmorgen (19 juli) was ik in de kerk, waar het nog niet erg druk was. De voorganger, ds. de Haan had een bos tarwearen meegenomen. De aren waren groot en lang en ik moest denken aan het weer in de maanden maart , april en mei toen het zo verschrikkelijk droog was en alle gewassen stonden te wachten op regen. De oogst zou niet groot zijn als het zo droog zou blijven. En kijk, toen kwam er regen en je zag alle gewassen als het ware bij de dag groeien. Nu zijn we in de tweede helft van juli en alles is  groen en weelderig geworden. Prachtig groene weilanden, schitterende tuinen en op het land de aardappelen, uien en bieten. Dat is genieten als je buiten bent!

We hoorden vanmorgen {zingen kon jammer genoeg niet]: Psalm 65 vers 5:

Gij komt het dorre land doorschrijden met water uit uw beek
En tot een rijke oogst bereiden, uw voetstap maakt het week.
Gij druipt uw zegen in de voren, Gij roept het kiemend graan;
Zo wordt het brood voor ons geboren waar gij zijt voorgegaan

Een mooi lied voor midden zomer met de oogst in het vooruitzicht!

Hartelijke groet, Lien Osté

 

Reacties plaatsen is niet mogelijk.