Rust in Zeeland

Naar aanleiding van de overdenking over het thema Rust een tijdje hieronder vier tips voor uitstapjes in Zeeland, voor alle leeftijden.

1)Fietsen. Vijf jaar lang fietste ik naar en van mijn werk in Goes zonder de weel te zien op de hoek  Postweg/Oude Kraaijertsedijk (zuidzijde). Je passeert dit  watertje wanneer je Lewedorp voorbij bent na 1100 meter. Bij de weel staat een picknickbank met uitzicht op het gehucht

2)Blussen. In Museum Het oude Brandspuithuis aan de Torenstraat in Serooskerke (W), kunnen kinderen mensen uit een brandend huis  redden. Je verneemt er ook alles over de goud- en zilvervondsten in het dorp. Het museum moest dicht door de coronacrisis, maar zal als het goed is op 14 juli heropenen.

Na  afloop kun je picknicken in et park van Huis Welgelegen, of koffie drinken bij de molen.

3)Wonderen. Museumcafé Het Koekoeksnest aan de Sint Jansdijk in Nieuwvliet is voor jong en oud. Je kunt hier  koffie drinken onder de bomen. De schuur bevat wonderlijke muziekinstrumenten, poppen en decors; bedacht door kunstenaar Ronald Spiessens uit Boerenhol. Gooi er geld in en het hele spul komt in beweging. Bij de ingang hangt een grote sleutel, een verwijzing naar Petrus. Nieuwvliet heet in de volksmond Sinte Pier. Petrus beschermheilige was van het dorp.

4)Bloemen. De Keukenhof bleef dit jaar dicht, maar wie van bloemen houdt kan dichterbij ook terecht en wel in de Zeeuwse Rozentuin in Kats. Hier staan duizend soorten rozen te pronken en meer dan 120 soorten clematis in de tuinen die  5 hectare beslaan. De entree is 7,50 euro (kaartjes blijven het hele jaar geldig). Kinderen hebben gratis toegang.    WPS

 

Reacties plaatsen is niet mogelijk.