Remco Robinson overleden

MIDDELBURG – Remco Robinsin, pastoor van de Oud Katholieke Kerk in Middelburg, is zondag 10 maart 2019 geheel onverwacht overleden. Dat schokkende bericht is gemeld door   de website https://zeeland.okkn.nl

Beeld dienst 20 januari. foto Jan Zwemer

Myriam Bullens, secretaris van Oud Katholiek Zeeland, schrijft: ,,Pastoor Robinson kampte al lange tijd met depressies, waar hij zich telkens weer met veel moed en inzet doorheen vocht. We bewonderen hem hierom en betreuren het zeer dat de depressie hem nu toch de baas is geworden. Wij vragen uw gebed voor hem, voor zijn vrouw, zijn kinderen en zijn overige nabestaanden.”

Remco is maandag 18 maart ter aarde besteld op de Noorderbegraafplaats in Vlissingen. Voorafgaand was er een zeer drukbezochte uitvaartdienst in de Sint Augustinuskerk aan de Zuidsingel in  Middelburg. Voorganger was aartsbisschop Joris Vercammen. Onder de bezoekers waren niet alleen collega’s en parochianen uit de OKK, maar ook vertegenwoordigers van Protestantse gemeenten, Rooms Katholieke parochies en  andere kerkgemeenschappen.

Remco Robinson was  ook in onze gemeente een bekende. Zo ging hij 20 januari  van dit jaar nog samen met onze eigen predikant Pascal Handschin Nieuwland voor tijdens oecumenezondag. Vanuit onze gemeenten hebben dominee Pascal Handschin en diverse (kerkenraads)leden de uitvaart bijgewoond. In de PZC verscheen een advertentie waarin namens onze gemeenten  medeleven is betuigd met de nabestaanden.

Klik hier voor In Memoriam door aartsbisschop Joris Vercammen

Klik hier voor dienst 20 januari

Reacties plaatsen is niet mogelijk.