Rammen voor het goede doel

Mensen van respectabele leeftijd die elkaar uitjoelen alsof ze volleerde hooligans zijn. Of, nog erger, naar hartenlust op elkaar staan in te rammen. En dat allemaal tijdens de seniorenbijeenkomst in de kerk van Nieuwland

Kan het gekker?

Op het eerste gezicht was het inderdaad een schandaal, maar wie aanwezig was weet dat het hier ging om een aangelegenheid voor het goede doel. Om meerdere goede doelen zelfs. En die waren:
-tijdig door krijgen dat er gevaar dreigt en
alert reageren op gevaarlijke situaties.

Tonny Mulder maakte ons een uur lang op een aanstekelijke manier veel duidelijk over deze onderwerpen op het gebied van weerbaarheidstraining. Zo weten we nu dat een zelfbewuste manier van lopen een hoop onheil kan voorkomen. Dat het ook een hoop uitmaakt hoe je kijkt,  of hoe je juist dingen negeert. En dat mensen die zich schrap zetten wanneer ze vallen gemideld meer breken dan mensen die dat niet doen. Hartelijk dan Tonny voor deze leerzame les!

We stonden een uur lang op de kerkvloer om allerlei situaties na te spelen.  Het ging er dermate fanatiek aan toe, dat het uur zo was omgevlogen. Daarna was het uitblazen bij koffie, thee en koek. De catering was trouwens toch al goed geregeld. Laat ik daarbij vooral ook de met de airfryer gewarmde snacks niet vergeten. Zeer voor herhaling vatbaar.

Wellicht hebben er mensen nog betere foto’s dan deze.
Graag opsturen dan naar kerkenstaat@gmail.com
Wim Staat

Reacties plaatsen is niet mogelijk.