Praatjes en plaatjes

Enkele tientallen mensen bezochten donderdag 16 september de eerste kerkelijke ouderenbijeenkomst sinds de uitbraak van de coronacrisis. Daar was veel tijd ingeruimd voor ontmoeting bij koffie, thee en lekkers. Het laatste bestond uit taart (diverse soorten) en heerlijke chocolade.

Dominee Pascal Handschin opende de bijeenkomst met het uitspreken van een gebed.  Hij had Eva en Sara meegenomen, die zich uitstekend gedroegen. Hij had er geen kind aan, kun je wel zeggen. Fijn dat onze predikant op zijn vrije dag aanwezig was.

De consistorie diende deze middag als filmzaal. Mijn oud PZC-collega Margreeth Ernens assisteerde mij daar bij de vertoning van foto’s over Ritthem en Nieuwland. Fijn dat de zaal zo intensief reageerde op de beelden.

Na afloop merkte ik dat slechts de helft van de uitgezochte foto’s aan bod is gekomen. Er was geen tijd meer voor de thema’s landbouw, middenstand, Mobilisatie, molens, muziek, verkeer(songelukken), nijverheid, oorlog, ouderen, Rammekens, ringrijden, Sloegebied, naamgeving dorpen en naamgenoten in het buitenland, verbouwing kerk Nieuwland, verenigingsleven, voedselbankacties, Welzinge, Westerschelde. Wanneer het op prijs wordt gesteld laat ik die nog wel eens zien. Zo niet, even goede vrienden.

WS

Reacties plaatsen is niet mogelijk.