Paadjesmakers bedankt!

Hartelijk dank aan de vrijwilligers die zaterdag 3 februari meehielpen bij het aanbrengen van schelpen op de paden van de dorpstuin. Het zijn kleischelpen uit de Noordzee. De klei zorgt ervoor dat het een stevig pad wordt. Hoe meer er over gelopen wordt, hoe vaster de schelpen komen te liggen, dus van harte uitgenodigd… .

Wat er al gedaan is:
– beplanting: o.a. kruiden, bessenstruiken, vaste planten, struiken, grassen en bomen.
– aanleg paden
– plaatsen rozenbogen en insectenhotels

– aanbrengen naambordjes bij de bomen.
Wat er nog komt

– we hopen de insectenhotels te vullen met natuurlijke materialen, zoals takken, schelpen, wol, dennenappels, bamboestokjes enz.

 – er komt een informatiebord

 – we zijn op zoek naar plaatselijke kunstenaars die voor ons een kunstwerk kunnen maken voor de tuin van Liefde (dus met het thema liefde) en voor de tuin van Hoop (thema hoop)

 – voorjaarsbollen

 – mocht er hierna nog budget over zijn willen we een waterschaal in de tuin van hoop plaatsen.
–  intussen bereiden we ook de feestelijke officiële opening voor. Daarover volgt meer informatie in de volgende dorpskrant.

Oproep
– oproep aan dorpsgenoten om ons tijdens de klusochtenden bij te staan. Jong en oud is welkom. Het is altijd heel gezellig en natuurlijk leerzaam en gezond! Ook welkom om gezellig koffie te komen drinken. We dit doen altijd om 10:15 uur. We zullen deze ochtenden voornamelijk bezig zijn met het onderhoud aan de tuin, zoals wieden, snoeien en paden netjes houden…

De volgende klusochtenden staan gepland op: zaterdag 2 maart, vrijdag 15 maart, zaterdag 23 maart, vrijdag 5 april, zaterdag 13 april, vrijdag 26 april en zaterdag 18 mei.

Namens de Werkgroep Dorpstuin: Eline van Mourik

Reacties plaatsen is niet mogelijk.