Presentatie, quiz en warm buffet

Hoeden en petten en damescorsetten

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – De bijeenkomst voor 55+’ers in de kerk van Nieuwland is heel geanimeerd verlopen. Dat kwam door het bijzondere programma en het kostelijke eten.

Om met het eerste te beginnen, na een welkomstwoord door ouderling Corry van Waarde en  koffie kreeg Rina Cevaal het woord. Zij geeft presentaties voor Stichting Feest van Herkenning  Deze organisatie is goed in het delen van herinneringen. Op de website van de Stichting staat daarover: ,, Dit kunnen mooie, grappige of ontroerende anekdotes zijn, soms ver weggestopt of juist nog helder voor de geest…. Het samen delen van verhalen over vroeger en het uitwisselen van dierbare ‘souvenirs’ met leeftijdgenoten geeft positieve energie. Ook uw verhalen horen wij graag!”

Deze eigen aanbeveling was niets te veel gezegd. De organisatie werkt met koffers. Rina had een koffer meegebracht over het onderwerp De Winkel van Sinkel. Diverse aanwezigen bleken nog het rijmpje van deze nering te kennen: ,, In de Winkel van Sinkel is alles te koop: potten en pannen, mosterd en stroop, hoeden en petten, ook damescorsetten, drop om te snoepen en pillen om te poepen.”

Alle in het gedichtje opgesomde artikelen kwamen voorbij, naast diverse andere spullen zoals Sunlight zeep, koffiestroop, een koffiemaatje, bretels en nog veel meer, waaronder de herbruikbare flesjes eau de cologne. Vroeger kon je die zowel bij Vroom & Dreesmann als bij drogisterijen bij laten vullen. Het was kortom inderdaad een feest van herkenning. Rina kreeg bloemen uitgereikt als dank voor deze presentatie.

Na een korte pauze stortten we ons op een hele pittige quiz, gepresenteerd door Janny van Melle. Het was een cryptische puzzel van 32 vragen over bloemennamen. Welke bloem hoort bijvoorbeeld bij de beker van de eerste priester van het volk Israël? Welke bloem hoort bij een muziekinstrument uit Zuid-Afrika? De antwoorden zet ik er natuurlijk niet bij. Uiteindelijk kwam er een winnende ploeg uit de bus met slechts vier fouten! Het was een echte hersenbreker. Voor herhaling vatbaar Janny!

Na een drankje was het tijd voor de afsluitende buffetmaaltijd. Je kon je bord vol scheppen met hutspot, andijviestamppot veldsla met spekjes (en worst) en rijst met goulash. Crina Baas, Ingrid Jacobse, Nel Kamp, Thea Mulder, Lien Osté en Corry van Waarde waren verantwoordelijk voor het bereiden en/of serveren. Kees Simons was verantwoordelijk voor het toetje: hangop! Uit de eetlust van de aanwezige senioren was goed te af te meten dat het bijzonder smakelijk was. Hier moet ook nog even vermeld dat Corrie Reijnhoudt vier cakes had gebakken voor bij de koffie.

Na het dankwoord werd een zegen uitgesproken en ging iedereen voldaan naar huis. Nu graag dinsdag 12 december in de agenda zetten. Dan begint om 18.00 uur in de kerk van Nieuwland de kerstbijeenkomst voor 55 plussers (inloop vanaf 17.30 uur). Daar bent u van harte voor uitgenodigd.

WS

 

Reacties plaatsen is niet mogelijk.