Onderhoud kerk Nieuwland

Bouwgroep Peeters uit Middelburg begon dinsdag 24 september 2021 met onderhoudswerk  aan de kerk van Nieuw- en Sint Joosland. Het werd al snel duidelijk dat er meer aan de hand is dan gedacht. Grote delen van de raamlijsten in de consistorie bleken gevuld te zijn met specie c.q. houtrotvuller. Deze worden geheel vernieuwd. Dat geldt deels ook voor de raamkozijnen,  de boeidelen (dakrandpanelen) en de luifel van de buitendeur van de consistorie.

Op verzoek van het college van kerkrentmeesters bracht Peters in 2019  offerte uit voor de werkzaamheden. Hierbij diende het inspectierapport van de Monumentenwacht  als hulpmiddel. De nu opgedoken onzichtbare gebreken leiden tot extra kosten. Dit meerwerk geschiedt na overleg met de kerkrentmeesters. Zij gaven opdracht om in ieder geval werk dat acuut nodig is direct uit te voeren.

Glas in lood

Atelier ‘t Ouwe Glasuus uit Nieuwdorp begon op woensdag 20 oktober met het herstel van de glas-in-lood- panelen. De  ramen worden ook voorzien van voorzetbeglazing. Dat geldt voor de ramen aan beide zijden van het schip. Voor die aan de noordwestzijde, die niet waren ingenomen in het aanvankelijke bestek, is een extra offerte uitgebracht van € 8349,- incl btw.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.