Moeite met lezen?

Kent u mensen die moeite hebben met lezen door ziekte, ouderdom of om een andere reden? Dan kunt u hen helpen!  Luisteren naar boeken en tijdschriften is voor deze mensen vaak een uitkomst. Maar … ze vinden het vaak niet gemakkelijk om te erkennen dat ‘gewoon lezen’ niet meer lukt. Het helpt als er iemand in hun omgeving is die hen attendeert op gesproken lectuur en op de organisatie die deze lectuur maakt. Tijd om even stil te staan bij de producent van passende leesvormen.

De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) produceert lectuur in passende leesvormen zoals braille, grootletter, digitaal of gesproken. Het grootste deel van deze lectuur is te lenen via de landelijke Bibliotheekservice Passend Lezen. Een lidmaatschap bij Passend Lezen kost €30,- per jaar. Deze boeken en bladen worden niet alleen uitgeleend aan personen met een visuele beperking, maar aan iedereen die geen lectuur in de gebruikelijke vorm kan lezen. Denk bijvoorbeeld aan reuma- en MS-patiënten en mensen met dyslexie.

Wie eenmaal de stap heeft gezet om gesproken boeken te lenen, kan genieten van familie- en streekromans, reisverhalen, avonturenromans, informatieve boeken en andere lectuur. De CBB heeft daarnaast verkoopuitgaven van bijvoorbeeld Bijbels, Bijbelse dagboeken en liedboeken. Ook heeft de CBB een breed aanbod aan christelijke kranten en tijdschriften die niet te vinden zijn in de collectie van Passend Lezen.

Wilt u meer informatie? Vraag dan de folders of de – gratis – informatiemap voor lezers aan bij mij of bij de Klantenservice van de CBB, tel. 0341-56 54 77, Postbus 131, 3850 AC Ermelo. Kijk voor meer informatie op www.cbb.nl.

Veel slechtzienden en andere mensen met een leesbeperking zullen dit artikel niet lezen. Vertel hen wat de CBB te bieden heeft. Want zonder lezen kan niemand!

Uw CBB-consulent: Cobie de Pagter
cobie@consulent.cbb.nl

Reacties plaatsen is niet mogelijk.