Kom, kom, kom!

Zondagmorgen 11 april. ,,Kom, kom, kom!”, roept de Nieuwlandse klok. Hij wordt bijna overstemd door de beiaard van de Lange Jan, die zijn klanken uitstrooit over ontwakend Middelburg. Maar hoe de klokken ook hun best doen, de mensen komen niet. Ook vandaag vieren we op afstand.

We zien de dienst vanuit Nieuwland, uitstekend voorbereid door de Commissie Bijzondere Diensten. Arnold Dingemanse laat op het orgel Kinderszenen van Schumann horen en op de piano een gevoelige improvisatie over ‘Wat de toekomst brenge moge’. Corrie van Waarde en Wilma de Ridder spreken gebeden uit en Rinke Dellebeke houdt een tot nadenken stemmende toespraak over Thomas, de man aan wie het etiket ‘ongelovig’ kleeft, maar die een trouwe discipel van Jezus was. De vragen die hij aan Jezus stelde waren juist een teken van ‘willen geloven’ zo houdt Rinke ons voor.

Na de preek genieten we fietsend van de zondagsrust bij Vlissingen-Oost. We zien de kaarsrechte voren op de akkers en keren via Nieuwdorps en Lewedorp terug. ’s Avonds wandelen langs het Voedselbos. De ijsvogel die daar is gezien vertoont zich niet aan ons.

In de loop van de dag bekijken we de dienst in Hollum op Ameland en die van de Kruiskerk in Middelburg, waarin een dierbare vriend optreedt als voorganger. Zo zijn we getuige van totaal verschillende erediensten die stuk voor stuk het volgen waard zijn. Geweldig dat het zo kan, maar we snakken naar de dag waarop we na het ‘Kom’ van de klok naar de kerk kunnen.  Nog even geduld!

Reacties plaatsen is niet mogelijk.