Kinderkerk nr 1!

De kerk van Nieuwland was zondag 10 november 2019 voor de eerste keer het toneel van een kinderkerkdienst. Het woord toneel kun je hierbij letterlijk nemen. De dienst  handelde over het thema ‘De Heer is mijn Herder’. Het team dat de dienst voorbereidde had dit op een originele manier uitgewerkt, hetgeen de aanwezige kinderen, maar zeker ook de toehoorders die een stuk ouder zijn, bijzonder aansprak. Zo kwam er een ene Bea de kerk binnen die een machine bij zich had waarmee ze zo’n beetje alle wereldproblemen op zou lossen. Maar kort nadat het veelbelovende apparaat in werking was gezet ontplofte het jammerlijk.

Sollicitanten

Vervolgens kwamen drie sollicitanten op de deur kloppen die aasden op de vacature van schaapherder.  Dat waren Jan Pieterse, Elly Meijer en Arend Trammelant. De eerste was volledig verslaafde aan zijn smartphone en kon zich  in het geheel niet concentreren op het gesprek. Nummer twee bleek volkomen alcoholverslaafd te zijn. Gelukkig was nummer drie, Trammelant dus, wel uit het goede hout gesneden, want deze sollicitant had oog en hart voor de schapen.

Zo werden de kinderen stap voor stap toe geleid naar het Bijbelse verhaal van de Goede Herder.  Dat werd verteld aan de hand van gesproken woord en beelden.

Muziek

Tijdens de dienst klonken goed zingbare kinderliederen, begeleid door piano, gitaar  en allerlei door de kinderen gebruikte instrumenten.

Het was samengevat een dienst waar vaart in zat. Een dienst ook waarin kinderen op  diverse manieren werden geprikkeld om mee te doen. Petje af voor de creativiteit van de mensen die dit voor elkaar kregen.

Voor herhaling vatbaar dus.

W.S.

 

 

Reacties plaatsen is niet mogelijk.