Kinderen en Jeugd

Catechisatie

Catechisatie wordt gegeven aan twee groepen. Een groep is voor de leeftijd onder de 13 jaar en de tweede groep voor de jongeren ouder dan 13 jaar. We streven ernaar dat de “ouderen’ de jongeren meenemen op hun geloofsweg door middel van het leiden van de kleine groep. Zo hopen we dichter bij elkaar te komen. In woord, gezelligheid en gebed. We starten eind oktober en komen om de drie weken op zondagmiddag bij elkaar. Plaats en tijd worden in een persoonlijke uitnodiging meegedeeld. Informatie :
– John de Pagter katkajohn@zeelandnet.nl) en
– Christiaan van Mourik (chrvanmourik@zeelandnet.nl)

Kinderclub Happy Day

Op de eerste vrijdag van de maand, behalve in de vakanties en in januari, zijn de kinderen van Nieuwland en Ritthem van harte welkom bij ‘Happy Day’. De club is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd en wordt gehouden in de kerk van Nieuw- en Sint Joosland van 15.30 uur tot 17.00 uur.

We beginnen de clubmiddag met een welkom en zingen onder begeleiding van gitaar of piano of met c.d’s.  Daarna bidden we. De kinderen bedenken  gebedspunten: b.v. een bedankje voor een goed cijfer, een gebed voor je zieke oma. Eenvoudig en passend bij het niveau van de kinderen.

We vertellen een geschiedenis uit de Bijbel, soms alleen verhalend, vaak met beeld ondersteund om het zo begrijpelijk te maken voor de kinderen van nu. Aansluitend is er een korte pauze met drinken en iets lekkers. Dan is het tijd om te gaan knutselen. Voor kinderen die daar niet zo van houden zijn er gezelschapsspelletjes.

We hebben aan het slot altijd ‘de 2 kinderen van de maand’. Zij komen even naar voren, krijgen een bloemenslinger om en staan even in het zonnetje: We zingen een liedje voor hen en daarna mogen ze als eerste een cadeautje uitzoeken. En meteen daarna ook de andere kinderen die er zijn!

De oudere kinderen ( groep 6 en ouder) helpen vaak de jongere en kunnen ook meedoen met bv. de toneelstukjes. Zij komen op de club om gezellig bij ons te zijn en ons te helpen. Er komen veel kinderen die normaal nooit naar een kerk gaan. Dat is ook helemaal geen voorwaarde! Iedereen is welkom!

Soms hebben we speciale gasten: kinderwerkers van een andere kinderclub of kerkelijke gemeente die het verhaal en de knutselwerkjes voor hun rekening nemen. Het is ook mogelijk bij ons een maatschappelijke stage te komen lopen vanuit de middelbare school. Het komende seizoen zal het alweer het 15de seizoen zijn dat we HAPPY DAY-club hebben!

De club bestaat uit een vaste kern die (bijna) altijd komt en kinderen die er af en toe zijn. De club is meer en meer geworden tot een prettige plek waar kinderen zich welkom voelen, waar ze elkaar leren kennen, waar ze leren wie God is en hoe Hij naar ons kijkt: kostbaar in Zijn ogen en daarom ook kostbaar voor elkaar!

De club wordt al sinds de oprichting in 2005 geleid door:  Ina Hoebeke, Ineke Minheere en Marleen Scheermeijer.  De afgelopen jaren is ook Vendorra Neugebauer bij ons in het team gekomen, startend als moeder van een nieuwe leerlinge, maar ze bleef helpen en was een vrolijke en sterke collega. Helaas kan ze volgend jaar niet meer meedoen, omdat ze op de clubdagen moet werken.

Zo gaan we ook 2019-2020 weer verder met het verkondigen en vertalen van het Evangelie, om zo de kinderen kennis te laten maken met God, met  Vader, Zoon en Heilige Geest. Het is een groot voorrecht dit zo te mogen doen in alle vrijheid, onder de zegen van God, Die ons geroepen heeft.het is altijd God Zelf Die ons voorbereidt, Die ons de ideeën geeft. Zo zegent Hij ons en mogen wij anderen zegenen in Zijn Naam. Aan Hem zij alle eer!