Kerstbericht predikant

Het is Kerst, ook dit Jaar!
Het coronavirus verstoort ons kerkelijk leven en raakt onze gemeenschap midden in het hart. Nooit is dat zo duidelijk als in deze dagen. Helaas zal het ook deze kerstperiode niet mogelijk zijn om zonder beperkingen samen te komen in de Kerk. Wat moeten wij hiermee? Deze vraag hebben jeugdouderling Christiaan van Mourik en ik voorgelegd aan de jongvolwassenen van onze gemeenten die samen als groep op dit moment belijdeniscatechese volgen. En het was hun inbreng die ons op het spoor zette hoe wij dit jaar ondanks alles samen als een gemeente Kerst kunnen vieren.

Jammer genoeg zullen de kerkdeuren in Ritthem en Nieuwland op Kerstochtend gesloten blijven. Via de livestream zal voor iedereen de dienst te volgen zijn. Deze begint op het gewone tijdstip om 10 uur en wordt mede vormgegeven door de al genoemde groep jonge mensen.

Maar dit is niet waarom deze dienst bijzonder zal zijn: in de dagen voor Kerst zal iedere pastorale eenheid van onze twee gemeenten een cadeau krijgen van de kerk. Daarin zijn de verschillende onderdelen van de dienst terug te vinden. Een kaars, iets voor de kinderen, de liederen die we zingen, het Kerstevangelie.  
Op deze manier doen wij toch een poging om verbinding te maken tussen de viering in de kerk en alle gemeenteleden die thuis meevieren.
U zult hierover in december meer te weten komen via de Nieuwsbrieven.
Het is Kerst, vooral dit jaar. Namens Christiaan, mijzelf en de jongeren wensen wij u alvast een gezegende Adventstijd.
Ds. Pascal Handschin

Reacties plaatsen is niet mogelijk.