Kerktuin Ritthem

Kerktuin in Ritthem

Een mooi moment om ook even stil te staan bij de kerktuin van Ritthem, want ook daar wordt met liefde aan gewerkt door vrijwilligers. Met name wil ik  Piet Goozen noemen wiens werk zichtbaar vrucht draagt.

Want wie rond de kerk wandelt, heeft ongetwijfeld wel eens de krat van Piet zien staan, gevuld met driehoekige, zorgvuldig gevouwen, kleurige zakjes zaad, gewonnen van de planten in de kerktuin. De boeren pronkers zijn mijn persoonlijke favoriet. Een vruchtdragende tuin dus, waarvoor we veel dank verschuldigd zijn aan Piet, en wellicht Anke. Stilletjes gaat het voort.

De grasmat is jarenlang het domein geweest van Riet van Aartsen, terwijl nu buurman Peter Jobse de maaibeurten voor zijn rekening neemt. Verder noemen we niemand van degenen die de hagen snoeien, het pad schoon houden en van tijd tot tijd hondendrollen van vlaggetjes voorzien…iedereen hartelijke dank.

Ik ben nog eens even wezen kijken, maar het ligt er keurig verzorgd bij. Daarbij zit ook een opknapbeurt van het monument van het grafmonument van onze ambachtsheer in de planning… wat wil tuin nog meer?

Als tuinman zonder groene vingers en kennis, wens ik onze dorpstuin een toekomst als onze kerktuin.

Kees Simons

Reacties plaatsen is niet mogelijk.