Kerk wordt school

De kerk van Nieuwland deed maandag 8 februari dienst als lokaal voor de bovenbouw van basisschool De Lonneboot. De leerlingen kregen daar dan les van directeur Gert Dorleijn.

Ger Dorleijn en koster Wilma de Ridder hadden vooraf de stoelen en tafels klaargezet

Dat gebeurde omdat op die dag nieuw meubilair voor de school zou worden geleverd. Dus moesten leerlingen naar elders uitwijken. Zo werd ook les gegeven in de kleine zaal van het dorpshuis en in een ruimte van de Buitenschoolse Opvang de Kajuit, die aan de school vast zit. Het muisje kreeg, zo bleek maandag nog een staartje om het verwachte schoolmeubilair niet werd geleverd door het extreme winterweer….
Het kwam trouwens vroeger vaker voor dat les werd gegeven in een ruimte die aan de kerk vast zat. Soms gebeurde dat ook in de consistorie. Schoolmeesters deden op dorpen vaak ook dienst als voorzanger in kerken waar een orgel ontbrak. Maar les geven in de kerk was nieuw voor Gert Dorleijn, die toch al dertig jaar in het onderwijs werkt.

en zo lag het toegangspad erbij nadat Christiaan van Mourik en Arjen Westeneng in het zweet huns aanschijns sneeuw ruimden
Reacties plaatsen is niet mogelijk.