Kerk Nieuwland is weer spic en span

Annie Rentmeester aan het werk

De kerk van Nieuwland is in de derde week van  juni grondig onder handen genomen. Onze preses Christiaan van Mourik, die zijn brood  op hoog niveau verdient en zijn bijna-buurman Arjen Westeneng, die  meestal een stuk lager actief is, gaven de aftrap voor het karwei. Zij namen vanaf een stelling de plafonds onder handen. Dat gebeurt niet elk jaar, maar dit keer was het ‘grote schoonmaak’.

 

Duo Molendijk

Op lager niveau is gezwoegd door ons kostersechtpaar Jaap en Wilma de Ridder, Crina Baas, Jannie Janse, Annie Rentmeester en Trudy Staat. Alles kreeg een beurt. De keuken en de zolder daarboven, de wc’s, de buitenkant van het orgel en de orgelzolder, de gordijnen, de stoelen, de tafels, de vloeren, de notabelen- en de kerkenraadsbocht, de kansel, en niet te vergeten de consistorie.

 

Jaap reinigt de consistorie

Hier past een hartelijk woord van dank aan allen die in het zweet des aanschijns werkten. Dank zij jullie is de kerk weer ‘spic en span’ zoals een  oud gezegd luidt.

Terwijl ik dit schrijf is het wachten op het stemmen van het orgel en het verhelpen van mankementen zoals enkele niet sprekende pedalen. Dit karwei is als het goed is op vrijdag 26 juni uitgevoerd door orgelbouwer- en restaurateur René Nijsse uit Oud Sabbinge.

Kortom: alle dingen zijn gereed voor de hervatting van de kerkdiensten waarnaar velen uitzien.

WPS

Reacties plaatsen is niet mogelijk.