Intussen, in de haven…

De redactie ontving van dominee Pascal Handschin de volgende informatie over de huidige situatie van de zeevarenden en het werk dat hij en anderen verrichten in de havens van Vlissingen-Oost:
 ·   Hoewel in Nederland inmiddels veel is verbeterd blijven zeevarenden over de hele wereld lijden onder de coronapandemie. Het grootste probleem is dat reisbeperkingen het voor hen moeilijk maken om eindelijk eens een keertje naar huis te kunnen. Sommige landen zitten namelijk nog steeds rigoureus op slot.

 ·   Welzijnswerkers kunnen hierin geen goede hulp bieden. Daarom ligt de nadruk op de dingen die wél kunnen. Dat is vooral het bieden van een luisterend oor en het maken van een praatje om de eentonigheid van de dag te doorbreken. En als het gewenst is spirituele ondersteuning door gebed of het uitreiken van een Bijbel.

 ·   De jaarlijkse kerstpakkettenactie geeft zeevarenden het gevoel dat hun werk wordt gewaardeerd door de mensen aan wal. Vorig jaar was de steun voor de actie overweldigend en groter dan ooit. Dat stelt dominee Pascal Handschin en andere scheepsbezoekers in staat om ook met Pasen de haven in te kunnen gaan met cadeautjes voor zeevarenden.

 ·   In de dagen voor Pasen zullen de scheepsbezoekers in de Vlissingse haven pakketten uitdelen met chocola, paaskoeken en een flyer met een paasboodschap van de Nederlandse Zeevarendencentrale. Op deze flyer staat een link te naar een opgenomen communiedienst die zeevarenden aan boord kunnen meevieren op paasochtend. Deze dienst vanuit de kerk van Ritthem wordt behalve door Pascal Handschin (Mission to Seafarers Vlissingen) geleid door de predikanten Helene Perfors (Protestants Koopvaardijwerk Rijnmond) en Stefan Francke (Stichting Pastoraat Werkers Overzee).

Bestuursvergadering op dinsdag 16 maart van Stichting Vrienden van The Mission to Seafarers Vlissingen. Deze werft fonsden voor het werk onder de zeevarenden. Rechtsboven Pascal Handschin. Verder tegen te klok in: Marianne Kloosterboer (o.m. voortzitter Mission en Nederlandse Zeevarendencentrale), Wim van den Berg (rector Oud Katholieke Kerk) en de scheidende bestuursleden Paul Vrolijk (senior chaplain Anglicaanse Kerk) en Wim Baan (penningmeester).

Reacties plaatsen is niet mogelijk.