Hulp vluchtelingen

De Raad van Kerken Middelburg, waarin onze gemeente in Nieuw- en Sint Joosland participeert heeft vorige week een brief aan het College van Burgemeester en Wethouders gestuurd over de opvang van vluchtelingen in Middelburg. Een delegatie van de Raad van Kerken sprak donderdag 31 augustus met wethouder Jeroen Louws over de oproep om meer te doen voor vluchtelingen.

Secretaris Harm Verbeek schrijft over de ontmoeting met het college verder het volgende: ,, De gemeente heeft in dit gesprek duidelijk gemaakt dat zij al heel veel doet. In het gesprek kwamen we tot de conclusie dat we in een goede samenwerking van de gemeente en de kerken een stapje bij zouden kunnen zetten.
Wat we vooral aangegeven hebben is dat er vanuit de kerken mogelijkheden zijn voor huisvesting van meer statushouders in Middelburg. Hierover hebben we eerste ideeën ontvangen, welke we met de wethouder hebben gedeeld. We willen verder gaan met het aanbod voor het op korte termijn realiseren van woonruimte én begeleiding van statushouders die naar Middelburg komen. Nieuwe ideeën hiervoor zijn van harte welkom, welke gemeld kunnen worden via rvkmiddelburg@zeelandnet.nl. Wij hopen in de uitwerking hiervan met de gemeente samen te gaan werken om tot een deeloplossing van deze landelijke crisis te komen. Het ziet er naar uit dat we op termijn graag een beroep zullen moeten doen op de vrijwilligers uit de kerken voor verschillende werkzaamheden.”

Oekraïense vluchtelingen arriveren in Polen op 4 maart van dit jaar. Bron foto: Raad van Kerken
Reacties plaatsen is niet mogelijk.