Het nieuwe collecteren

Sinds de corona-uitbraak vragen de kerkenraden via de nieuwsbrief de kerk-collecten niet te vergeten. Het hoort vanouds bij de liturgie, als een gave aan God. Het is ook een belangrijk deel van de inkomsten van onze gemeenten. En noodzakelijk. Dus een geregelde gift per bank is zeer welkom.

Er komt een moderne mogelijkheid bij voor wie een “smartphone” heeft. Als u de GIVT-code ziet kunt u die scannen met de cameralens van je smartphone en komt u op de site van GIVT die het geld zal innen en doorgeven voor de kerk.

Elke kerk of organisatie  heeft een eigen code. De hier afgedrukte code is voor Nieuwland. Die voor Ritthem komt er binnenkort aan. Ik heb Nieuwland alvast een geel lijntje gegeven en zal de code van Ritthem een ander kleurtje meegeven ter onderscheid.

Overal waar u de code aantreft kun je deze scannen: tijdens de uitzending van de kerkdienst, op je computer of beeldscherm, in de nieuwsbrief of het kerkblad. De allereerste keer moet je een app downloaden op je smartphone, maar dat wijst zichzelf.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.