Goede doelen

Collectebestemmingen in juni

Collecte zondag 5 juni : Pinksterzendingscollecte kerk in Actie:

Veel arme boeren in de Zuid-Afrikaanse provincie Kwa Zulu-Natal leven al generaties lang in armoede. Ze geloven niet dat hun leven ooit zal verbeteren. Een Christelijke ontwikkelingsorganisatie doorbreekt deze mentaliteit door boerenfamilies te laten samenwerken. De organisatie inspireert hen met Bijbelverhalen en leert hun hoe ze met betere landbouwmethoden de voedselopbrengst kunnen verhogen. In het kader van “jonggeleerd is oud gedaan” investeert de organisatie juist ook in kinderen zodat er een structurele verbetering van de leefomstandigheden optreedt.

Wat betekent dit project voor Xolile en haar oma?

Xolile is 13 jaar en woont samen met haar broers en zussen bij haar oma. Haar oma brengt veel tijd door in haar tuin en verbouwt en kweekt daar groente en fruit. Ook repareert ze kleding voor extra inkomsten. Xolile help haar oma  door de tuin te besproeien en door de herstelde kleding naar de eigenaren terug te brengen. Xoliles oma is enthousiast over de training die ze heeft gekregen, haar bedrijfje bloeit als nooit tevoren. “ik heb geen geldzorgen meer en kan goed voor mijn kleinkinderen zorgen. Ik geniet ervan om te zien hoe gezond en blij ze zijn”, zegt ze.

Pinksteren: het feest van de Geest die mensen over de hele wereld inspireert. De arme boeren in KwaZulu-Natal zijn daar een prachtig voorbeeld van.

Collecte zondag 12 juni: Diaconie eigen gebruik

Collecte zondag 19 juni: Collecte voor het orgelfonds

Collecte zondag  26 juni: Diaconaal project Hillcrest Aids Centre. Z

Reacties plaatsen is niet mogelijk.