Geloven en belijden

Bent u, ben jij als baby gedoopt? Of ben je als baby niet gedoopt en lieten je ouders je zegenen en spraken ze het verlangen uit dat jij later tot de geloofskeuze zou komen om je te laten dopen?

Al in de vroege christelijke gemeente kregen kinderen, jongeren en volwassenen geloofsonderwijs. Na doop en belijdenis van het geloof mocht men deelnemen aan het Heilig Avondmaal en als belijdend lid nam men bewust zijn of haar plaats in de gemeente.  De kerk heeft ook vandaag belijdende leden nodig. Mensen die als lid van het lichaam van Christus verantwoordelijkheid willen dragen in kerk en samenleving.

Wat is ‘belijdenis doen’? Eigenlijk niets meer en niets minder dan ‘ja’ zeggen tegen God en Zijn gemeente. Het is dankbaar aanvaarden wat Christus voor ons deed. Hij gaf Zijn leven om ons met God te verzoenen, zodat we leven mogen als kinderen van God. Als we het geloof belijden zeggen we ook dat we een verantwoordelijkheid willen dragen in de gemeente van Christus. De gemeente waarin we van en met elkaar leren en waarin we samen leren onze Heer te volgen. Dat is geen lijdelijk volgen maar een actief en bewust volgen. Het brengt keuzes mee vanuit de vrijheid van het geloof in Christus.

Als je nog geen belijdenis hebt gedaan, zou je dan die stap niet willen zetten?Als je erover nadenkt ga er dan eens over praten en neem contact op met Lien Osté, scribaatritthem@zeelandnet.nl of Jan Zwemer in Nieuw en Sint Joosland, scribanieuwland@gmail.com

Reacties plaatsen is niet mogelijk.