Gast aan tafel

Organisatietalent gevraagd

Iedereen die in projecten zit om hulp te bieden aan mensen in of uit Oekraïne heeft het druk. Maar wat hebben vluchtelingen nodig als ze hier zijn? Dat is ook iets om bij stil te staan.

Akam Hoessein, bestuurslid van de Al Rahman Moskee in Middelburg, beantwoordde deze vraag onlangs in de PZC. Als ervaringsdeskundige. Hij is 28 jaar geleden zelf als vluchteling in Nederland gekomen. Toen een vrijwilliger met kerkelijke achtergrond Akam deze vraag (‘wat heb jij echt nodig?’) stelde antwoordde hij: ,,U kunt helpen door mij in contact te brengen met een gezin waar ik de Nederlandse taal en cultuur kan leren”. Akam werd in contact gebracht met mensen, waar hij tot op de dag van vandaag af en toe thuis komt. Dat was en is voor hem van onschatbare waarde.

De Raad van Kerken Middelburg wenst meer vluchtelingen, ongeacht welke brandhaard zij zijn ontvlucht, een dergelijke ervaring toe. Graag roepen wij u op na te denken of u over enige tijd een gast aan tafel welkom kunt heten. Beschikt u over een groot hart, realiteitszin en organisatorische kwaliteiten? Dan kunt u nu al een rol van betekenis spelen bij de opzet van dit project. Meld u via het mailadres:

Mailadres: rvkmiddelburg@zeelandnet.nl

Alvast dank!

Raad van Kerken Middelburg

Reacties plaatsen is niet mogelijk.