Foto’s dorpsfeest 2019 Nieuwland

Op de eerste dag van het feest ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de Dorpsvereniging Nieuw- en Sint Joosland  was het prachtig weer. Op het plein voor het dorpshuis verrichtte locoburgemeester Carla Doorn de officiële opening na een inleidend woord door verenigingsvoorzitter Krina de Visser.  Cees van de Bovenkamp  presenteerde daar zijn boek  Uitgebeeld verleden van Nieuw- en Sint Joosland.  Publicist René Hoebeke gaf vervolgens  in de  geheel gevulde grote zaal van het dorpshuis een terugblik op een halve eeuw Dorpsvereniging.

Onder de gasten was dominee Kraai die van 1971 tot 1978 de gemeente van Nieuwland diende.  De predikant  was maatschappelijk zeer betrokken. Hij haalde de krant als een van de mannen achter een protestactie die bedoeld was om de gemeente te bewegen de zeer vervallen molen te restaureren. Evenals zijn voorganger Siderius hanteerde dominee Kraai de voorzittershamer bij de wijkvereniging.

Dominee Kraai (man met stropdas) behoorde tot de eregasten op het jubileum.

Helaas was de zaterdag daarop de regen spelbreker op het feest. Zo moesten de deelnemers aan de ringrijderij de wedstrijd al om 14.00 uur staken vanwege wateroverlast die de baan onbruikbaar maakte.  Door de regen waren er ook minder deelnemers aan de dorpsloop, waaraan je rennend, lopend of fietsend kon meedoen.
De activiteiten in  en naast de kerk konden wel doorgang vinden.
Hieronder een sfeerimpressie aan de hand van foto’s van Elizabeth de Haan.

Bezoekers werden buiten getrakteerd op poffertjes en binnen op koffie, thee of limonade Het was gratis, maar de giften dekten de uitgaven!

Binnen ligt een labyrint waarover je een wandeling kunt maken

nog even koffie voor de kerk opengaat…

Wie over het labyrint liep kreeg een balpen als aardigheidje

Bezorgde gezichten: blijft het buiten zo hozen?

De regen ten spijt vinden de poffertjes gretig aftrek

Intussen aan de toog in de kerk…

Dat het buiten nat was kon je zien aan de kleding waarmee de bezoekers binnendruppelden…

Heel veel mensen kwamen de drempel over voor een praatje en zo was de kerk toch een fijne plek van ontmoeting met dorpsgenoten en andere bezoekers.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.