Dorpskerk!

Op de zonovergoten 1e oktober beleefden we als gemeente onze derde startbijeenkomst, de derde in de reeks van vijf. Deze door Hot Items georganiseerde samenkomst stond in het teken van verbinding van kerk en dorp.

We begonnen deze keer met het samen genieten van koffie, thee, limonade en verrukkelijk gebak. Dat laastste was bereid door gemeenteleden. Na de koffie gingen we voor een puzzeltocht met elkaar naar buiten in groepjes van zeven. Het doel was om een spreuk te achterhalen. De letters daarvan correspondeerden met de die bij afbeeldingen van objecten in het dorp waar we langsliepen. Sommige foto’s gaven de toestand weer van een eeuw geleden. Het was dus een ingewikkelde klus. Uiteindelijk was de oplossing: geloof – hoop & liefde, de naam van de dorpstuin in wording. Grappig was dat de winnende groep in meerderheid uit Ritthemmers bestond. Deze ploeg kon in de kerk op warm applaus rekenen. Dat gold ook voor Evi en Ferre. Zij wonnen de kleur- en tekenwedstrijd inrichten van de dorpstuin.  

Preses Christiaan van Mourik noemde het evement geslaagd. Immers waren er nogal wat mensen in de kerk, die anders zelden of nooit de drempel overkomen. Anders gezegd; het was doed voor de band tussen kerk en dorp.
WPS

De winnaars van de puzzeltocht

Wat was de puzzel moeilijk!

Wie niet meepuzzelde kon lekker in de tuin zitten…

Reacties plaatsen is niet mogelijk.