Nieuwland dorpsbrief

Onderstaande brief is huis-aan-huis verspreid in Nieuwland

De kerkdeuren zijn dicht maar
de kerk is niet gesloten!

Beste dorpsgemeenschap van Nieuw- en Sint Joosland

Dames en heren, jongens en meisjes

Pascal Handschin

Het zijn bijzonder spannende tijden. Deze week werden wij als inwoners van Nederland door onze premier Mark Rutte toegesproken en zijn boodschap was duidelijk. Het zal voor de afzienbare toekomst een heel ander leven zijn voor vrijwel iedereen in ons land. Ook voor de mensen in Zeeland, ook voor de mensen in onze dorpen.

Wij moeten afstand houden van elkaar, het woord “sociale onthouding” is gevallen. Wij mogen vrienden en bekenden niet meer opzoeken, wij mogen ons niet meer verzamelen in grote groepen. Dat alles moet gebeuren om de snelheid van de infecties laag te houden, zodat er in de ziekenhuizen voldoende plek is voor iedereen. De maatregelen die zijn genomen verslechteren de situatie van veel inwoners van onze dorpen. Bezoeken zijn vrijwel niet meer mogelijk omdat wij zoveel mogelijk binnen moeten blijven. Het sociale isolement dreigt voor velen nog groter te worden.

Afstand houden in tijden waar juist behoefte is aan verbinding, hoe doe je dat?

De kerkenraden van de Protestantse gemeenten Nieuwland en Ritthem hebben besloten dat wij als kerk een rol kunnen vervullen in deze tijd. De kerkdeuren moeten dicht blijven, maar de kerk is niet gesloten!

Dit gaan we doen:

  • Heeft u behoefte aan een praatje? Wilt u een verhaal kwijt? Heeft u zorgen over de situatie en over hoe we nu verder moeten? Heeft u praktische vragen of problemen? U kunt dan een van de nummers bellen die onderaan deze brief staan vermeld. Wij staan voor u klaar. Om te luisteren, om eventueel door te verwijzen, om samen naar oplossingen te zoeken.
  • De kerk zal niet verstommen: Elke zondagochtend zal er een opname van een korte gebedsviering met een overdenking worden geplaatst op onze website: pknieuwensintjooslandritthem.nl. Deze vieringen worden ingesproken door de predikant, ds. Pascal Handschin of door predikanten die in het verleden in onze dorpen werkzaam zijn geweest. Ook voor ander nieuws en eventuele boodschappen en meldingen kunt u onze website in de gaten houden.
  • Als u behoefte heeft aan het beleven van een viering met beeld en geluid, kunt u op de zondagochtend terecht op de website van onze classis Delta. gelovenindedelta.nl.

Het voelt vreemd om als bemoediging te zeggen dat we met zijn allen gezamenlijk door deze situatie heen moeten en dat dan te verbinden met de wetenschap dat we eigenlijk zoveel mogelijk uit elkaars buurt moeten blijven.

Maar toch: wij moeten het samen doen! Als de kerk iets voor u kan betekenen, dan staan wij voor u klaar!

Met hartelijke groeten en de beste wensen,

Mede namens de gezamenlijke kerkenraad van de Protestantse Gemeenten Ritthem en Nieuw- en Sint Joosland.

Ds. Pascal Handschin

Deze nummers kunt u bellen:
Voor gesprekken en vragen:

  • Pascal Handschin, predikant: 0118- 578 636
  • Wim Staat, ouderling: 0118-603627
  • Corry van Waarde, ouderling: 0118- 602 602
  • Elizabeth en Bouke de Haan, ouderling/ em. predikant: 0118- 603 344
  • Margreet Tasma, pastoraal team: 0118- 606577

In noodgevallen voor het laten doen van boodschappen tegen benzinekosten:
–  Krina de Visser, voorzitter Dorpsvereniging: 0118-602255.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.