Dominee op reis

Onze predikant maakt een reis naar het andere einde van de aarde. Hij nam in Taiwan deel aan een conferentie van mensen die werken bij christelijke organisaties die werkzaam zijn voor zeevarenden. Hieronder een eigen verslag van onze dominee:

Van links naar rechts Pascal Handschin en zijn collega’s uit Schiedam, Londen en Duinkerke

,,Tussen 21 en 25 oktober 2019 heeft in Kaohsiung, Taiwan de 11de wereldconferentie van ICMA plaatsgevonden. ICMA is de afkorting voor “International Christian Maritime Association”. Deze organisatie die christelijke welvaartsorganisaties uit de hele wereld en van vele verschillende denominaties en tradities verbindt werd in 1969 opgericht tijdens een internationaal overleg in Rotterdam. De 11de wereldconferentie in 2019 was dus ook de gelegenheid om de 50de verjaardag van ICMA te vieren.
Als Havenpastor van Vlissingen mocht ook ik deelnemen aan deze conferentie. Samen met andere vertegenwoordigers uit Nederland was ik een afgevaardigde van de Nederlandse Zeevarenden Centrale (NZC), een van de originele leden van ICMA.

Het was een bijzonder mooie en boeiende week. Er waren veel praatjes en workshops over wat er gaande is in de maritieme wereld, wat we in de toekomst mogen verwachten, en hoe onze dienst voor de zeevarenden moet en kan veranderen om iets te kunnen blijven beteken voor zeevarenden. Maar het was vooral buitengewoon waardevol om zoveel mensen te ontmoeten die met hetzelfde bezig zijn als wij hier in Vlissingen. Overal ter wereld worden zeevarenden in havens welkom geheten en zijn er organisaties en mensen die zich voor ze inzetten.

Pascal Handschin, Havenpastor

Film zien van de ICMA? Klik dan hier

Reacties plaatsen is niet mogelijk.