Dominee Mesu overleden


DOMBURG – Dominee Joos Cornelis Mesu is woensdag 16 december in zijn woonplaats Domburg overleden op de leeftijd van 88 jaar. Hij is op 3 juni 1932 geboren in Nieuw- en Sint Joosland.

Na een loopbaan als leraar koos hij later voor het predikantschap. Dominee Mesu diende de Hervormde Gemeente van Heinkenszand en Ovezande van 13 december 1992 tot aan zijn emeritaat op 1 juli 1997.  Vervolgens ging hij nog vele malen voor in diensten in de regio. Incidenteel gebeurde dat ook in de kerk van Nieuwland.
Dominee Mesu en zijn vrouw Johanna Jacoba Mesu- van der Maas woonden aan de Langeweg in Nieuwland.  Mevrouw Mesu overleed op 29 november 2016 op de leeftijd van 86 jaar. Zij is op 2 november begraven na een dienst in de kerk van Nieuwland die namens gemeente De Ontmoeting in Middelburg werd geleid door pastor Peter Riemens uit Arnemuiden. De laatste jaren verbleef dominee Mesu in Zorgcentrum Simnia in Domburg.
Pastoraal werker Peter Riemens leidde maandag 21 december in de kerk van Nieuw- en Sint Joosland de Dienst van Woord en Gebed die voorafging aan de begrafenisplechtigheid. Klik hier voor het volgen van de afscheidsdienst.  

Hervormde Kerk Heinkenszand, nu kerk van de Protestantse Gemeente
Reacties plaatsen is niet mogelijk.