Dienst 21 mei

21 mei zangdienst en aandacht voor het gemeenteproject Hillcrest Aids Centre

Op zondag 21 mei is er extra aandacht voor het gemeenteproject Hillcrest Aids Centre. Annemarie Stern zal in deze dienst een presentatie geven en  spullen verkopen die door de mensen in Afrika zijn gemaakt. Verder zal in de dienst veel gezongen worden.

De afgelopen twee jaar zijn er regelmatig diaconiecollectes gehouden voor Hillcrest . Het Hillcrest Aids Centre is een lokale organisatie die zorg biedt aan de mensen die leven met HIV/Aids en/of mensen waarvan de familieleden besmet zijn met het virus.

Er worden scholings- en bewustwordingsprogramma’s in de gemeenschappen gegeven, er is thuiszorg, een hospice en reactiveringunit, inkomens genererende projecten, groentetuin projecten, schoolgeldprojecten en oma- support en testen en behandeling. Annemarie heeft er regelmatig over in het kerkblad geschreven. En ook op internet kunt u er informatie over vinden.
Eind van de zomer sluiten we dit project af en starten we met een nieuw project. Op de startzondag hoort u er meer over.

Ook de 55-plus gespreksgroep die maandelijks bij elkaar is geweest, heeft geld ingezameld voor dit project. Een bedrag van € 100,40. Er werd op de bijeenkomsten eerst gezamenlijk geluncht en daarna werden geloofsgesprekken gevoerd aan de hand van het boekje   “Dit is mijn lichaam”. De kracht van samen geloven in een verbrokkelende samenleving. De deelnemers vonden het leuk dat ze ook een bijdrage konden leveren aan dit mooie werk.
In april was de laatste bijeenkomst van de 55-plus gespreksgroep , in oktober start een nieuwe reeks. Wie graag mee wil doen, de aankondiging komt te zijner tijd in het kerkblad.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.