Dank voor uw hulp!

Inzamelingsactie voor de voedsel-kleding en -speelgoedbank

Op zaterdag 13 november was er in de kerken van Nieuw – en Sint Joosland en Ritthem de jaarlijkse inzamelingsactie voor de voedsel-kleding en-speelgoedbank.

In de week daarvoor was huis-aan-huis geflyerd en dan is het afwachten .

Volgens ons is het een succes geworden, veel mensen brachten kleding , speelgoed en etenswaren. In Ritthem is er altijd de mogelijkheid om dan een kopje koffie te drinken. Daar werd wat minder gebruik van gemaakt vanwege de corona, maar een praatje was er zeker bij. Dat is ook het leuke van deze actie, je spreekt ook mensen van het dorp die niet bij de kerk zijn betrokken maar nu toch spullen kwamen brengen.

In Nieuwland staat er al jaren ook een collectebus , in Ritthem was dit voor het eerst. En met succes! Zo kwam er een mevrouw met geld dat zij had opgehaald met de verkoop van jam en pompoenen. Een deel van de opbrengst had zij bestemd voor de voedselbank. Geweldig!  Een mevrouw, die zelf haar boodschappen thuis laat bezorgen omdat ze die niet meer kan halen, kwam met een envelopje! En dan een meisje met prachtige skeelers,” ze waren te klein geworden en nu waren ze voor andere kinderen”, vertelde ze

Zomaar een paar ervaringen van de actie in Ritthem, maar ook in Nieuwland was de actie een succes.  Het resultaat van de actie was van beide dorpen samen: 355,00 euro, 14 kratten voedsel en heel veel kleding, schoenen en speelgoed.

Iedereen die hieraan heeft bijgedragen heel hartelijk bedankt !

Hartelijke groeten,

De gezamenlijke diaconieën

Reacties plaatsen is niet mogelijk.