Dank voor de bolussen!

Komt er een man langs die zomaar een zak met tien verse bolussen afgeeft. Als waardering ‘omdat jullie zulk mooi werk doen’. Dat is een aangename verrassing op deze zaterdag 8 juni.

Het gebaar van die onbekende goede gever is een steuntje in de rug  voor de mensen die deze morgen in de weer zijn in de Nieuwlandse dorpstuin in aanleg. Deze morgen wordt door jong en oud gewerkt aan de zitbanken. Die naderen nu hun voltooiing. Anderen doen schoffelwerk, onder wie ondergetekende. Eline van Mourik heeft mij een perkje aangewezen dat als het even kan geheel onkruidvrij moet worden. Voor mij nog een aardig klusje, want zulke groene vingers heb ik niet. Wat een geluk dat het perkje aan de schaduwkant ligt!

Toch ben ik blij dat Wilma de Ridder rond tien uur roept dat het tijd is voor de koffie. De zak met bolussen valt daarbij heel goed in de smaak. Na de pauze lukt het me zowaar om het mij toebedeelde stukje tuin mooi achter te laten. Daarbij krijg ik enige hulp van twee jongetjes die lange wortels uit de grond trekken en het groen afvoeren met hun kruiwagentjes. Als de klok elf uur slaat lever ik mijn schoffels in en keer voldaan huiswaarts  

Meedoen? De volgende klusdagen staan gepland voor de zaterdagen 15 juli, 12 augustus, 16 september, 14 oktober, 11 november en 9 december. Tijd van 9 tot 11 uur (langer of korter  mag ook).

O ja, ik vond twee scherven in mijn arbeidsveldje. Romeinse vondsten zullen het wel niet wezen, maar het is leuk om dit soort dingen te bewaren. Dan kunnen we er misschien een aardig kunstwerkje van maken. ’t Is maar een idee.
Namens de werkgroep dorpstuin; Wim Staat

Reacties plaatsen is niet mogelijk.