Dagje uit afgelast

De ontmoetingsdag van de classis waarvan het programma hieronder staat is uitgesteld wegens de nieuwe maatregelen rond de coronapandemie

Wie in is voor een kerkelijk uitje kan zaterdag 27 november meereizen naar de Inspiratiedag van de Classis Delta in Middelharnis. Omdat die bestemming niet echt naast de deur ligt is er bus vervoer voorzien vanuit onze provincie.
   
Onze kerkgemeenten vallen sinds 2018 onder de Classis Delta. Die omvat Zeeland, Goeree Overflakkee, Voorne Putten, de Hoeksche Waard en Rozenburg. Voor veel mensen is de classis een ver van mijn bed-show, maar we hebben er als kerk wel degelijk mee te maken omdat we er simpelweg onderdeel van uitmaken.

De classis hield in 2018 een inspiratiedag in Goes die 150 bezoekers trok. Het was de bedoeling om er in 2020 opnieuw één te houden, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Nu de maatregelen zijn versoepeld komt het er dit jaar toch nog van. Locatie voor deze inspiratiedag is het Prins Maurits College aan de Koningin Julianaweg 57, 3241 XB in Middelharnis. De bijeenkomst is niet alleen bestemd voor ambtsdragers en vrijwilligers. Alle leden zijn welkom.

Hoofdthema van de dag is ‘Toekomstgericht kerk-zijn’. De grondtoon hierbij sluit aan bij het jaarthema en de visienota van de Protestantse Kerk ‘Van U is de toekomst’. Het thema is uitgewerkt in vijf subthema’s die door verschillende leden van gemeenten uit de classis, medewerkers van de Dienstenorganisatie en andere deskundigen en betrokkenen bij de classis worden aangeboden.

Het programma ziet er in hoofdlijnen als volgt uit:

Beeld van de Inspiratiedag in 2018

9.30 – 10.00 uur: Ontvangst/inloop met koffie, thee en wat lekkers.

10.00 – 10.45 uur: Plenaire opening met muziek, zang, lezing, gebed. Sprekers o.a. ds. Marco Batenburg, preses van de generale synode en Meilanny Alfons van Kerk in Actie-project P3W in Indonesië. Muzikale medewerking van een combo uit de regio.

11.00 – 15.00 uur: doorlopend programma en infomarkt. U wordt via verbindende lijnen langs de mogelijkheden geleid.

12.00 – 14.00 uur: doorlopende lunch.

15.00 – 15.30 uur: plenaire afsluiting met lied, gebed, gesproken woord.

15.30 – 16.30 uur: napraten met drankje en hapje.

Deelname, inclusief koffie, thee en lunch, is gratis maar kent wel (mede vanwege de coronasituatie) een maximum van 250 deelnemers. Het tonen van het corona-toegangsbewijs (QR code met daarin bewijs van vaccinatie, test of doorgemaakte besmetting) is voor dit evenement noodzakelijk.

Zoals al opgemerkt is er busvervoer voor deelnemers vanuit het zuidelijke deel van de classis. Hiervoor wordt een eigen bijdrage van €10,= euro gevraagd (contant en gepast afrekenen in de bus). Gebruik van mondkapje in de bus is verplicht. Het schema van de bus of meerdere bussen wordt definitief gemaakt aan de hand van de aanmeldingen. U kunt u opgeven door hier te klikken

WS

Reacties plaatsen is niet mogelijk.