Groet van onze predikant

Lieve leden van de gemeenten in Ritthem en Nieuwland
 
Het is in meerdere opzichten een onverwachte boodschap geweest die wij te horen hebben gekregen afgelopen zaterdag. Onverwacht heftig en ingrijpend. Zo kort voor de feestdagen wederom een rem op het sociale leven. Een beperking van veel wat er gewoon bij hoort bij de feestdagen. Maar het was ook onverwacht snel en helder gecommuniceerd. Dezelfde regels voor iedereen, allen doen een pas op de plaats. Er zijn geen verschillende groepen.
Ook voor ons als kerkgemeente is deze situatie opnieuw zeer verstorend. Juist met het feest van de geboorte van Jezus horen de kerkdeuren open te zijn en zoveel mogelijk mensen te verwelkomen. Maar het is ook goed om in deze tijd opnieuw te beseffen dat ook een kerkgemeente deel uitmaakt van de samenleving en geen aparte groep vormt. En het is daarom dat de kerkenraden hebben besloten om onze vieringen alleen nog maar via de livestream naar u toe te brengen.
Maar namens de kerkenraden en mijzelf vind ik het belangrijk om te benadrukken dat wij u met dit besluit niet willen buitensluiten van het vieren van het kerstfeest in onze gemeenten. Wij nodigen u uit om mee te vieren, mee te luisteren en mee te bidden.
Luisteren naar het verhaal van God die mens wil worden. Meegaan in de verbijstering en verbazing, maar ook in de vreugde van de herders op het veld die te horen hebben gekregen dat hun heiland is geboren en dat zij mogen gaan kijken.
Dat is pas een onverwachte boodschap.
 
Ik wens u nu al een gezegende kerst en een gelukkig nieuwjaar.
 
ds. Pascal Handschin

Reacties plaatsen is niet mogelijk.