Bericht van onze dominee

Lieve gemeente

Ik wil, ook namens Thirza, hartelijk bedanken voor de vele kaarten, telefoontjes, berichten, gedachten en gebeden waardoor ik mij in deze periode verbonden heb mogen voelen met “mijn” gemeente. Het is een vreemde gewaarwording om ineens gedwongen te zijn om grote delen van je dagelijks leven, je werk en je activiteiten te moeten beperken tot een minimum. En het meest frustrerende aan deze toestand is dat er geen mogelijkheid is om het proces van genezing te versnellen. Wat ik kan doen is alleen afwachten en erop vertrouwen dat het goedkomt. Gelukkig is dit vertrouwen niet zomaar iets wat in een lege ruimte staat, maar wordt bevestigd door talloze teksten in de Bijbel. Een van deze teksten is te lezen aan het begin van het boek Jozua, waar God de opdracht geeft aan Jozua om het werk van Mozes voort te zetten en te voleinden. Jozua zal veel vertrouwen nodig hebben en ook daadkracht en moed. Hij zal moeten doorgaan, ook als er tegenspoed is. Hoe bemoedigend zijn Gods woorden voor Jozua, voor mij en voor allen die moeten vertrouwen op een goede uitkomst: “Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de HEER, je God, staat je bij.” (Jozua 1,9).

Met hartelijke groeten,
Pascal Handschin

Reacties plaatsen is niet mogelijk.