Activiteiten Stadsklooster van start

MIDDELBURG – De officiële opening van het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg op 26 en 27 november is uitgesteld naar volgend jaar wegens de verscherpte coronamaatregelen. Monastiek pioniers Jan Zwemer en Henk Goudzwaard, zitten echter niet bij de pakken neer en beginnen toch met de kleinschalige activiteiten.

Vanaf zondag 28 november staan de deuren van het stadsklooster (gevestigd in de Engelse Kerk en het Simpelhuys) open voor mensen die ontmoeting, bezinning en zingeving zoeken. Op de zondagavonden zijn er wekelijks vespers (19.00 uur) en door de week is er iedere donderdag, vrijdag en zaterdag inloop van 10.00 tot 18.00 uur (inloop in de huyskamer en stilteplaats in de kapel). Iedere maandag is er van 8.30 tot 9.00 uur in de kapel een stiltemeditatie om de week goed te beginnen. De eerste vesper is op 28 november, eerste advent.

Stadsklooster Simpelhuys

De Stichting Stadsklooster Simpelhuys ziet de huyskamer als plaats van ontmoeting voor iedereen die daar behoefte aan heeft, de kapel voor stilte en bezinning en het gehele klooster als basis voor activiteiten op het gebied van meditatie, bezinning, saamhorigheid en zingeving. Het moet dus een moderne ontmoetingsplek in een historisch klooster worden.

Het monastieke karakter van het klooster komt terug in verschillende activiteiten zoals pelgrimstochten, mystieke lezingen, leefgroepen, lectio divina, filmbesprekingen, simpelhuystochten, themadagen rond maatschappelijke thema’s en spiritualiteit en getijdegebeden (waaronder de vespers).
Margreeth Ernens

Reacties plaatsen is niet mogelijk.