Concert Amecet

Amecet (schuilplaats) werd begin december 2001 geopend in Soroti (Oeganda). Het was geen grootse opening, maar wel werd het eerste kindje, Sarah, onthaald. Sindsdien mocht Amecet honderden kinderen opvangen.

Els van Teijlingen en haar medewerkers creëerden  er een veilige plek was waar kinderen kind konden zijn, er was voedsel en medicijnen, zorg en liefde. Geen weeshuis, maar een opvanghuis. De kinderen gingen na een tijd weer terug naar de familie of naar een pleeg- of adoptiegezin binnen Oeganda.
Els van Teijlingen komt in december met twee dochters naar Nederland. Daarom organiseert stichting de Figurant het benefietconcert “Goes geeft thuis”. Dat begint  op donderdag 8 december om 20.00 uur in de Mythe te Goes.  Voor 12 euro kun je er bij zijn. Het geld dat op deze avond overblijft gaat naar Amecet. Het programma staat in het teken van “Verhalen van Hoop”. Naast veel negatiefs is er Goddank ook nog veel positiefs in de wereld. Amecet is zo’n verhaal in Oeganda. De afgelopen 21 jaren zijn daar een voorbeeld van.
Aan het concert doen de volgende muzikanten mee: Marscha de Nooijer  (singer-songwriter met aan de piano Stoffel Biesterbosch), Jens Borgaard (singer-songwriter uit Leipzig), Rob Bitter & Friends ( Ierse muziek) en Theo van Teijlingen (Troubadour), Bovendien is een verrassing vanuit Oeganda!
Het belooft een evenement van ontmoeting, hoop en delen te worden. Kaarten te bestellen bij de Mythe in Goes (T +31 (0)113 213213 of https://www.zeelandtheaters.nl/ )
Een mooie manier om dit werk, wat door veel mensen in Zeeland en omgeving gesteund wordt door gaven en gebed, (opnieuw) te ontmoeten.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.